Smulpaj med äpplen och nötter
Nina och jag bakar äppelpaj ;)
Ingredienser för 4 portioner
100 gram smör
2 dl socker
1 tsk kanel
2 dl mjöl
1 dl hasselnötskärnor, hackade
4 st äpple(n)
Kanelsocker
3 msk socker
1 tsk kanel
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar. Vänd runt äppelbitarna i lite kanelsocker.
3. Smörj en vid pajform med en klick smör och lägg i äpplen.
4. Lägg rumsvarmt smör, socker, mjöl och nötter i en bunke och smula ihop det med fingrarna tills allt har blandat ihop sig eller använd en matberedare.
5. Täck pajen med smulpaj och strö lite extra hasselnötter över.
6. Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig.
Yummie!
Kommentarer
Trackback