Biscotti/Skorpor

biscotti
Nu sitter jag och väntar på att mina biscottis ska bli klara.
Jag fick ett ryck och bara kände för att göra någonting och då kom jag på dessa "skorpor" som jag och Bo gjorde i HKK i går. Alla gillar kanske inte det här, men det gjorde jag!

Biscotti
Ca. 60 st


Ingredienser
100 g smör
2 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1½ krossade bananchips
3 msk kokos
1 ägg + 1 msk vatten till pensling

Tillagning

Sätt ugnen på 175 C.
Blanda smör och socker.
Arbeta in äggen, lite i taget, för hand. Degen blir ganska lös och kladdig.

Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smten.

Arbeta in bananchips och kokos. (Kan använda andra saker så som hasselnötter, mandlar mm.)

Dela degen i två delar.

Mjöla händerna och forma varje del till två längder ca. 20 cm långa.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Rör samman ägg och vatten och pensla rullarna.

Grädda mitt i ugnen tills de har fått lite färg, ca. 25-30 min.

Låt rullarna svalna på galler i ca. 5 min.
Sänk temperaturen i ugnen till 100 C.

Skär längderna i 1½-2 cm breda skivor och lägg tillbaka på plåten med lite mellanrum.
Låt skorporna torka i ugnen tills de är hårda och spröda rakt igenom ca. 30 min.
Förvara i burk med lock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0