Cheesecake

Cheesecake blir 12 bitar

Skalet:
5 dl digestivekex som ska vara krossade
6-7 msk smält smör
2 msk socker

Fyllning:
8 ägg
2 1/2 dl socker
900 g philadelphia cream cheese
3 msk färskpressad citronsaft
2 tsk rivet citronskal

Topping:
5 dl crème fraiche
4 tsk florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g blåbär
250 g hallon

1.) Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda samman alla ingredienserna till skalet, tryck ut massan i en 25 cm med löstagbara sidor.
Förgrädda skalet i ca. 8 minuter.

2.) Öka värmen till 180 grader. Vispa samman ägg och socker tills smeten är vit och pösig.
Vispa upp philadelphiaosten och rör försiktigt ner den till en jämn röra, tillsätt citronsaft och skal.
 
3.) Bred ut fyllningen i den förgräddade skalet, täck kakan med folie så att den inte blir brun. Grädda ca. 45 minuter tills kakan precis stelnat. Ta ut kakan och öka värmen till 200 grader.

4.) Låt kaka svalna. Blanda crème fraiche med florsocker och vaniljsocker och bred ut över kakan. Grädda 5 minuter till. Ta ut kakan och när den svalnat täck över den och låt stå i kylskåpet över natten.

5.) Servera med färska bär.
kaka


Själv har jag inte provat detta recept, men det är kanske värt ett försök och hinner jag så blir det en kaka under veckan ;)

Kommentarer
Postat av: Jenny

åh så gott! kul att baka också :)

2008-11-09 @ 19:31:29
URL: http://pennypie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0