Mer än bara äpplen.

Nu sitter jag och mummsar på en jättegod muffin som min syser har bakat. Det är med äpplen och hasselnötter.
Jag är inte vidare förtjust i varma äpplen, men den här saken var riktigt god!


Äppel- och hasselnötsmuffins
Ca. 30 st.

Muffinssmet:
325 g osaltat smör (rumstempererat)
2 ½ dl strösocker
5 ägg
7 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 ½ msk bakpulver

Fyllning:
1 dl hasselnötter
½ dl socker
några droppar pressad citron
3 äpplen

Rosta hasselnötterna i ugnen i 200 'C i 10 minuter.
Smält ½ dl socker i en kastrull med några droppar citronsaft. Tillsätt de rostade hasselnötterna när sockret är gyllenbrunt och rör om. Häll blandningen på en smord plåt och låt svalna.
Vispa smöret och sockret luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda väl efter varje och rör därefter i de torra ingredienserna. Kärna ur och skär äpplena i mellanstora kuber.
Fyll muffinsarna till hälften med smet och lägg därefter i ca. ½ msk tärnat äpple i varje form. Krossa de karamelliserade hasselnötterna och strö rikligt över. Gräddas i mitten av ugnen i 190 'C i ca. 15-20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0